Companie   Expertize si Competente   Industrii   Solutiile Noastre   Servicii Profesionale   Stiri si Resurse   Proiecte si Referinte   Cariere   Contact

DEZVOLTARE DURABILA

Componentele cheie ale dezvoltarii durabile sunt definite la nivel international in raport cu patru arii de activitate:
  • Echitate sociala
  • Dezvoltare economica
  • Protectiei mediului
  • Implicare institutionala
Intr-un mediu care evolueaza rapid companiile au nevoie sa se angajeze in mod proactiv si sa raspunda oportunitatilor si amenintarilor economice sociale si de mediu. Trebuie sa inteleaga si sa isi asume responsabilitatea de a raspunde necesitatilor stakeholder-ilor prezenti si viitori.

In contextul actual "Afacerile durabile de maine" trebuie sa devina "afacerile durabile de astazi", prin construirea unui cadru solid in vederea unui angajament mai ferm catre societate si catre mediul inconjurator:
  • Definirea pe termen lung a succesului in afaceri
  • Intelegerea semnificatiei semnalelor venite din partea societatii
  • Transformarea acestei semnificatii intr-o oportunitate
  • Integrarea acestor oportunitati in strategia companiei

In acest cadru, oferim clientilor nostri consiliere privind directia pe care trebuie sa se inscrie afacerea lor pentru ca dezvoltarea ei sa se faca in mod sustenabil. Analizand activitatea curenta a companiei si modul cum aceasta interactioneaza cu exteriorul, recomandam alternative de angajamente in dezvoltarea comunitatii locale.

S-a dovedit ca dezvoltarea durabila are un impact puternic mai ales asupra acelor companii care isi evalueaza performanta dincolo de indicatorii financiari, considerand aspecte ca reputatia sau valoarea marcii, implicatiile financiare nefiind insa de neglijat.

Indiferent de dimensiunea lor, companiile trebuie sa constientizeze faptul ca investitia in bunastarea umana inseamna practic construirea si sustinerea pietei lor viitoare si asigurarea continuitatii capitalului natural de care aceste companii depind si chiar crearea unui avantaj legat de pionieratul pe piete viitoare mult mai strict reglementate.

De aceea, dezvoltarea durabila trebuie integrata in nucleul strategiei unei companii, iar mecanismele care leaga comportamentul responsabil de profitabilitate trebuie intelese in profunzime. Fiecare dintre aceste aspecte trebuie adaptate contextului specific in care opereza compania dumneavoastra, fie el national sau sectorial, referitor la riscuri particulare, oportunitati si provocari, la actorii direct interesati si la acordarea cu mediul inconjurator.
Dezvoltarea durabila este in consecinta o chestiune de strategie si de proiecte specific focalizate.

Intelegerea mesajelor societatii trebuie dublata de o intelegere profunda a cerintelor si pozitiei institutionale fata de diferite aspecte legate de dezvoltarea durabila. Prin functia lor de reglementare, autoritatile guvernamentale au un rol important in indeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabila. Cooperarea intre sectorul privat si cel institutional este esentiala pe masura ce companiile incep sa isi asume activitati care erau considerate in mod traditional de competenta exlcusia a statului: furnizarea de servicii de sanatate, educatie sau pensii, solutionarea schimbarilor climatice, atenuarea saraciei prin strategii corporative.

 

Companie      Expertize si Competente      Solutiile Noastre      Servicii Profesionale      Stiri si Resurse      Proiecte si Referinte      Cariere