Companie   Expertize si Competente   Industrii   Solutiile Noastre   Servicii Profesionale   Stiri si Resurse   Proiecte si Referinte   Cariere   Contact

PROIECTE SI REFERINTEPrintare pagina Trimite pagina pe email unui prieten Adauga la favorite pagina


 

PROIECTE

1. Scaderea timpului de vanzare pentru companie din industria farmaceutica prin training si management

Clientul
Infiintata in urma cu peste 50 de ani, compania produce suplimenti alimentari si este liderul mondial in vanzari directe pe aceasta gama de produse.

Provocarile clientului 
Clientul isi dorea sa reduca timpul de vanzare.
In cazul companiilor care se sustin prin vanzari directe, eficienta si timpul scurt de vanzare sunt elemente cheie ale succesului si dezvoltarii. Pentru reducerea costurilor, oamenii de vanzari erau in general putin experimentati in domeniu, iar realizarea unui training standard pe echipe ar fi fost, de asemenea, mult prea costisitoare.

Solutia
DAIO a propus conducerii firmei organizarea unor training-uri de tip conferinta, destinate educarii oamenilor care executa functia de vanzari.

Provocarile DAIO in proiect
Provocarile majore ale acestui proiect au fost pentru DAIO promovarea interna corespunzatoare a evenimentului, pentru a determina angajatii sa inteleaga importanta acestuia si gestionarea unor training-uri de o asemenea amploare, la care urma sa participe un numar mare de oameni.
Intrucat nu au putut structura aceste evenimente in liniile obisnuite ale unui training de vanzari, consultantii DAIO au gasit solutii inovatoare de a face evenimentele interactive, bogate in continut informativ si interesante pentru participanti.

Implementare
Modelul de training propus de DAIO se aplica  in continuare in cadrul organizatiei pentru instruirea oamenilor care indeplinesc functia de vanzare, solutia dovedindu-se atat eficienta din punctul de vedere al costurilor cat si cu impact pozitiv asupra vanzarilor.

 

2. Achizitionarea unei firme concurente pentru companie din industria alimentara prin proiect de dezvoltare a afacerii

Clientul
Clientul este o companie romaneasca din industria alimentara cu peste 2500 de angajati.  Compania, lider pe piata autohtona din domeniu, a decis achizitionarea unei firme concurente.

Provocarile 
Clientul se afla in fata a doua mari provocari: achizitionarea cu succes a firmei concurente si realizarea si implementarea unui plan de marketing eficient.
Pe langa achizitionare in sine, clientul se confrunta cu problema integrarii cu succes a noii companii in firma de baza, fara impact negativ asupra angajatilor curenti si a potentialilor angajati.
Se simtea, de asemenea, nevoia unui plan de marketing si de afaceri care sa trateze probleme precum grila de preturi, modul de distributie, promovarea produselor, reducere a costurilor si dezvoltare.

Solutia
DAIO a preluat, pentru o perioada de un an, functia de general management si a propus conducerii un set de actiuni necesare atingerii obiectivelor propuse.
In cadrul proiectului, prima faza a reprezentat-o o analiza complexa, pentru determinarea modului in care urma a se desfasura preluarea si a planului de afaceri ce urma a fi pus in aplicare.
Sprijinind firma in cupararea pachetului majoritar de actiuni, DAIO a ajutat clientul sa achizitioneze compania concurenta.
Datorita rezultatelor foarte bune ale proiectului, clientul a executat cu DAIO si o faza de promovare a produselor si reducere a costurilor interne.

Implementare
Proiectul a fost implementat cu rezultate pozitive semnificative, constand in atingerea si chiar depasirea obiectivelor initiale ale proiectului.

 

Companie      Expertize si Competente      Solutiile Noastre      Servicii Profesionale      Stiri si Resurse      Proiecte si Referinte      Cariere